mijn eigen biertje.nl

Uw eigen ambachtelijk gebrouwen bier

Onze brouwers

Hopvogel

Sjoerd van het Erve verzorgt de recepten van de Hopvogelbieren. Sjoerd is al jarenlang fanatiek brouwer met prijswinnende bieren op zijn naam. In 2020 werd hij zelfs algemeen kampioen van het prestigieuze OBBK. De Hopvogel recepturen zijn zorgvuldig tot stand gekomen en geven de best denkbare ambachtelijke bieren. De Hopvogelbieren worden gebrouwen bij Brouwhuys ReuZ in Moergestel.

 

ReuZ

 

Bernard Smits en Martin op 't Hoog brouwen in hun eigen 'Brouwhuys ReuZ' aan de Heizenschedijk,  halverwege Moergestel en Haghorst. Bernard en Martin gebruiken de nieuwe installatie (2018) om naast hun eigen bieren ook 'limited beers' zoals die van Hopvogel in opdracht te brouwen. De twee  ketels met een volume van 500 liter lenen zich daar perfect voor. 

Met recreatieondernemer Guus Mulders gingen de Moergestelse brouwers in 2018 een zakelijke samenwerking aan. Mulders maakte in zijn nieuwbouw bij Kanoboerderij De Reusel plaats voor een brouwhuis. Op de zolder van de reuselhoeve.nl kwamen de brouwketels, in de kelder de vergistingstanks. Buizen transporteren de wort van boven naar beneden. Inmiddels komen er veel gezelschappen die nieuwsgierig zijn naar het brouwproces en na afloop genieten van het gebrouwen kwaliteitsbier.

 

Brouwhuys ReuZ - Home | Facebook